Aurora Borealis

During a residency at Le Frac des Pays de la Loire in Nantes, France, Henriksen was intrigued by the clean, plain, white simplicity of the building and again looked for architectural details that would allow for an intervention. In the roof he found skylights designed to allow indirect light into the museum. He decided to take standard three-metre-long wooden planks and simply push them as far as they would go into the recesses, creating a replica of their form three metres below, without making a single cut – as with the profile ruler traditionally used in craft and sculpture or a pin-screen toy. The idea behind this work, titled Aurora Borealis, 2006, was to organize standardised materials, adding as little as possible to maximum effect.

Knut Henrik Henriksen, Kurfürstenstrasse 14, D-10785 Berlin, Germany  Email:knuthenrikhenriksen@gmail.com 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle